RÓLUNK

A Giganet a Nyíregyházán és vonzáskörzetében élők helyi internet és informatikai szolgáltatója már több, mint 20 éve. Szolgáltatásainkat kifejezetten a helyi lakosság, és az itt működő cégek, intézmények igényei alapján fejlesztettük ki. A stabil, megbízható és jól működő szolgáltatások nyújtása mellett fontos számunkra a helyi ügyek, közösségek támogatása.

Profi eszközökkel és szakemberekkel dolgozunk, helyi szolgáltatóként személyesen elérhetőek vagyunk az ügyfélszolgálatunkon, ahol örömmel fogadjuk ügyfeleinket. Szeretünk személyes kapcsolatot kialakítani a lakossággal, cégekkel, ingyenes tanácsadást nyújtunk azért, hogy az ügyfeleink maximálisan kihasználhassák a rendszereink által nyújtott előnyöket.

giganet_usz_01
giganet_tech_01
giganet_support_01

Történetünk

giganet_epulet
 • 2000: .hu akkreditált domain regisztrátor
 • 2002: 2,4 GHz mikrohullámú hálózat
 • 2005: 5 GHz mikrohullámú hálózat
 • 2007: Első városi optikai hálózat
 • 2009: Szerverterem Nyíregyháza
 • 2010: VoIP szolgáltatás
 • 2016: Szupergyors Internet Projekt
 • 2017: 1 Gb/s lakossági és üzleti internet
 • 2018: Új székház, új szerverterem, GPON technológia bevezetése
 • 2020: 100Gbit/s gerinchálózati eszközök
 • 2021: az optikai hálózattal elért háztartások száma 16.000

Csapatunk

Folyamatosan fejlesztjük a szervezetünket és a műszaki szaktudásunkat, hogy képesek legyünk az IT szektorban tapasztalható állandó változást adaptálni és egyre jobb minőségű szolgáltatásokat biztosítani.

Csapatunk tagjai elkötelezettek a technológiai fejlődés és az innovatív megoldások iránt. Kollégáinkat tréningekkel és személyre szabott coachinggal támogatjuk, ezzel biztosítva az eszközöket a személyes fejlődésükhöz és a csapatként való működés erősítéséhez.

giganet_csapat

Infrastruktúránk

Data Center és hálózat vezérlő központ
A központi infrastruktúra a kezdetektől fogva data center szolgáltatások kiszolgálására és hálózat vezérlő feladatok ellátására került megtervezésre és kivitelezésre.

Optikai gerinchálózat
Internetszolgáltatásunk alapját a Nyíregyházán belül több mint 400 km hosszúságban kiépített, saját tulajdonú optikai gerinchálózat biztosítja. Elérjük a legfontosabb épületeket és gazdasági egységeket. A GPON technológiával biztosítjuk a nagy kapacitású ügyfélkiszolgálást.

Enterprise osztályú, saját tulajdonban lévő berendezések
Cisco és Arista hardverek az egész adatközpontban, teljes készletben rendelkezésre álló tartalék berendezésekkel. Adatközpontunk belső hálózatán 10/40/100 Gbit/s portsebeséggel biztosítjuk a torlódásmentes adatátvitelt. Adattároláshoz SATA, SAS, iSCSI, SSD, NVMe technológiákat alkalmazunk a különböző szintű követelményeknek való megfeleléshez.

2N és Ν + 1 tervezés
100% redundancia minden szolgáltatást nyújtó berendezés (routerek, központi switchek, tűzfalak, légkondicionálás, UPS). Magas rendelkezésre állás az összes rendszerben, köszönhetően a 2N és a Ν + 1 tervezésnek és a felügyeleti rendszereknek.

Teljesen autonóm áramellátás
A+B szünetmentes tápegység és hálózatkimaradás esetén automatikusan aktiválódó dízelüzemű áramfejlesztő berendezés.

Minősített hozzáférés
Az adatközponti hozzáférése kizárólag a Giganet engedélyezett személyzetének van és kizárólag kártyával történő belépés lehetséges.

Peremvédelem
Teljeskörű kamerás felügyeleti rendszer működik az épületen belül és kívül, beleértve az azonnali reagálású jelenlét érzékelőket is.

DDoS védelem és enyhítő rendszerek
A rendszerek automatikusan megakadályozzák a elosztott túlterheléssel járó támadásokat (DDoS) a Giganet hálózatában.

Monitoring rendszerek
Minden adatközpont-szolgáltatás napi 24 órás felügyelet alatt áll és azonnali figyelmeztető jelzés generálódik minden kritikus esemény esetén.

Összekapcsolódás a külvilággal

A külvilággal 2×100 Gbit sávszélességű kapcsolatunk van több külföldi-belföldi partnerrel és a BIX adatkicserélővel:

 • 20 Gbit/s Budapesti Internet Exchange
 • 40 Gbit/s Magyar Telekom kapcsolat
 • 100 Gbit/s DIGI kapcsolat
 • 200 Gbit/s nemzetközi sávszélesség
 • 20 Gbit/s Netflix kapcsolat
 • 20 Gbit/s Google kapcsolat

  A társaság tulajdonában lévő létesítmények
  Infrastruktúránk és berendezéseink teljes mértékben vállalatunk tulajdonában vannak. A budapesti és nyíregyházi infrastruktúra összekapcsolásában az MVMnet a partnerünk.

  giganet_tech_02
  giganet_szerverterem
  giganet_tech_03

  SEGÍTHETÜNK?

  +36 42 512 000

  INFO@GIGANET.HU

  4400 NYÍREGYHÁZA, VASVÁRI PÁL U. 1. FSZ